Lesmateriaal

Op DJAM werken we met zelf ontwikkeld lesmateriaal. Als je op DJAM studeert, moet je het bij jouw niveau en studiepakket behorende lesmateriaal aanschaffen.

Het lesmateriaal kan ook worden aangeschaft als je niet op DJAM studeert. Neem in dat geval contact op met de DJAM-adminstratie.

Hieronder vind je een overzicht van het DJAM-lesmateriaal:

 Lesmateriaal Theorie

Dit boek bevat muziektheoretisch materiaal wat voor het volgen van o.a. de lessen harmonieleer en improvisatie nodig is. Het wordt op alle niveau's op DJAM gebruikt. Het boek bevat 230 bladzijdes.

 

Voorbeelden in pdf:
   

 Lesmateriaal Solfege

Dit boek bevat melodische, harmonische en ritmische onderdelen. Op 2 bijgesloten cd's bevatten alle oefeningen om er auditief mee te kunnen werken. Het boek bevat 85 bladzijdes.

 

Voorbeelden in pdf:
   

 Dicteepakket

Dicteepakket deel 1 - Opgaven (de cd)
Dicteepakket deel 2 - Antwoorden (het boek, 35 blzd)

 

Het dicteepakket (boekje met cd [*]) bevat harmonische dictees, d.w.z. intervallen, drie- en vierklanken, kadensen en progressies. Het is bedoeld om zelfstandig thuis solfègeoefeningen te doen.

 

Voorbeelden in pdf:
   

 Lesmateriaal Improvisatie

In dit boek vind je oefeningen (arpeggio's, toonladders en guide tone lines) voor improvisatie over akkoordschema's van enkele bekende Jazzstukken en een aantal cadensen.

 

Het boek bevat 290 bladzijdes.

 

De oefeningen zijn genoteerd voor C-, Bb- en Eb-instrumenten.

 

Voorbeelden in pdf:
   

 Combo-cd's met bladmuziek

In de combo- en improvisatielessen van de niveau's VB t/m 2 en bij het hoofdvak worden er speciaal geschreven stukken behandeld. Deze stukken (en jazzstandards die bij de betreffende niveau's passen) staan op 3 meespeel-cd's [*], zodat thuis geoefend kan worden. De stukken op de cd's zijn opgenomen door Christian Hassenstein en andere DJAM-docenten. Bij de cd's horen boekjes met bladmuziek.

 

 

 

Niveau Voorbereidend

 

 

 

Klik hier voor een luistervoorbeeld van de meespeel-cd [*] niveau 1:

 

"F-blues".

 

Je kunt kiezen uit de volgende bestanden:

 

mp3 (533 KB)
RealAudio (120 KB).

 

Voor het afspelen heb je een mp3-player, bijvoorbeeld "Winamp" of de Player van RealAudio nodig.
Niveau 1

 

Niveau 2
 
   

 DJAM Studie-cd

DJAM stelt een speciale studie-cd beschikbaar met daarop de originele opnames van, onder meer, een groot aantal jazzstandards die in de lessen behandeld worden. Erbij zit een overzicht van alle bezettingen.

[*] alle DJAM-oefen-cd's zijn beschikbaar als download in mp3 formaat via de DJAM-studentensite. Mocht je voorkeur hebben voor de schijven dan kun je ze ophalen op kantoor.